Volzicht

Introductie Workshop Moeiteloos Kijken Zonder Bril of Lenzen door Karin Hogenboom

Zie jij wazig, zie jij slecht. Zou je weer goed willen leren zien. Zonder bril, lenzen of laseren! Ga weer zien met je eigen ogen en ontdek dat je meer kleur en  diepte gaat zien, dat je de wereld ruimer en helderder ziet. Door je ogen te gaan ontspannen, ontspant alles mee, je lichaam en je geest. Je zult merken dat je meer rust gaat ervaren in je leven, dat je makkelijker in zult gaan slapen en dat je slaap dieper zal zijn. Hoofdpijn klachten zullen verminderen en verdwijnen.

Wanneer?

18 april 2014

19.30 (inloop 19.15) – 22.00 uur

Prijs € 40,-

Na deze workshop heb je zoveel tools aangereikt gekregen dat je zelfstandig aan de slag kunt om je ogen te verbeteren!

Ervaar het zelf

Wil je ook verrast worden, wil je voelen hoe het is met ontspannen ogen te kijken. Wil je ook goed gaan zorgen voor jouw ogen. Zijn jouw ogen kostbaar bezit, waar je nu eindelijk aandacht aan wilt besteden. Wil je ervaren hoe jouw ogen zien als ze ontspannen zijn. Verwen jouw ogen tijdens de workshop Moeiteloos kijken zonder bril.

Ogen zijn mijn passie

Karin HogenboomWil je de wereld ook weer ontdekken met je eigen ogen. Ik kan je hierbij helpen. Ogen zijn mijn passie. Mijn naam is Karin Hogenboom. Ik heb het zelf ervaren om weer goed te gaan zien zonder bril of lenzen. Vanaf mijn tiende droeg ik een bril, nu nooit meer. Ik geniet meer van wat ik zie, ik ervaar veel meer ontspanning in het zien. Mijn kijken is rustiger en mijn leven voelt rustiger. Ik ervaar alles wat ik zie veel intenser, mooier, dan ik ooit zag met een bril. Heldere, diepe kleuren, diepte, helderheid en veel meer oog voor kleine details.

Geniet van het kijken

Workshop moeiteloos kijkenWil je meer genieten van wat je ziet? Ervaar hoe je jouw ogen kunt ontspannen. Leer oefeningen en krijg informatie over waarom ogen slecht zien en wat je kunt doen om weer goed te leren zien. In deze afwisselende workshop krijg je inzicht in ogen en goed zien. Je krijgt inzichten in het waarom van je wazig zien. We doen allerlei oefeningen en je zult merken dat je ogen anders aan voelen en ervaren dat je beter gaat zien. Je gaat ontspannen en met frisse ogen weer naar huis.

Schrijf je nu in.

Ervaringen deelnemers:

Janine van Twist

www.natuurlijkjanine.nl

De dag in Arnhem is voor mij heel bijzonder geweest. Allereerst doordat je meteen een praktische oefening ging doen met een balletje en ik gelijk beter zag! BEWEGING is zeer belangrijk voor/in de ogen. Vervolgens gingen we naar buiten om zonlicht in onze ogen brengen. Dit zonlicht wordt in Jin Shin Jyutsu aangeduid met de zevende diepte, de oeroceaan van energie die alle kleuren en trillingen bevat.
Inmiddels ben ik na dertig jaar contactlenzen dragen, ruim een jaar geleden gestopt. Theoretisch weet ik een heleboel, maar nu de praktijk: door jouw workshop draag ik nu een balletje bij me op het voetbalveld om zo al spelend beter te volgen waar mijn dochter uithangt. Ook op de fiets kijk ik meer naar de lucht en zie deze afgelopen week al een stuk beter.
Vanaf heden ben ik weer achten aan het draaien met mijn hoofd; dat is ook een vorm van zwaaien. Dit doe ik met name bij het televisiekijken en  het autorijden.Karin, jij bent heel erg nodig om deze methode moeiteloos kijken op een praktische manier uit te dragen. De mensen worden zich steeds meer bewust van het feit dat brillen en contactlenzen uiteindelijk niet helpen. Jij helpt deze mensen op weg naar zelfgenezing, want natuurlijk zien zorgt ervoor dat onze beide hersenhelften beter met elkaar communiceren. Uiteindelijk komen we meer in harmonie met onszelf.

Frans Vogelzang

Begin van deze week op de middagworkshop in Arnhem, je zei het zo mooi: de aandacht gaat aan de ogen voor uit, …dan is aandacht  voor de ogen en hun licht een terugkijken van de aandacht en dat is (ook meer algemeen) een beetje magisch en heerlijk (ontspannend). Zo heb ik het ook ondervonden terwijl we buiten stonden en de oefeningen deden.

Dank you!. De workshop was een mooie inleiding op een voor mij nieuwe invalshoek, die je prettig leidde zonder in details of diepte te geraken, hulde! Ga nog dagelijks vergezeld van indrukken op dit bijzondere gebied en herinnering aan de workshop.

Ben benieuwd naar je boek dat ik binnenkort ga lezen.

Francis Cornelisse

Franciswww.steryoga.nl

Bedankt voor de inspirerende workshop gisteravond! Ik heb vandaag de hele dag mijn bril afgehouden. Vanmorgen begonnen met palmeren en zwaaien en daarna naar yoga gegaan. Toen ik vanmiddag een wandeling maakte, merkte ik ineens dat mijn blikveld breder was. Ook ben ik meer bewust met mijn nek aan het bewegen als ik iets wil zien. Weer kijken zoals een kind zoals jij zei! Wel ben ik veel aan het knijpen met mijn ogen om de dingen helder te kunnen zien. Op het moment dat ik mij hier bewust van ben, ontspan ik mijn ogen.

Afgelopen dinsdag stond ik voor een groep 3/4 , ik werk op een Montessori school. Na het half uurtje lezen hebben we met de hele klas de zwaai oefening gedaan. Ik vertelde dat ik had geleerd dat het goed is voor je ogen, om helder te kunnen zien. Ook voor de kinderen die een bril dragen. Alle kinderen deden mee!

Gerda

Ik vond het een fijne, leerzame workshop met verrassende oefeningen in een rustige open sfeer; ik voelde me vrij om mijn vragen en opmerkingen te uiten.

Marleen

Nogmaals dank voor een prima avond. Ik ben inderdaad, zoals aangekondigd aan het einde van de workshop, de hele weg terug naar de Achterhoek zonder bril gereden. En dat ging uitstekend kan ik je melden. Ik heb deze avond het vertrouwen gekregen dat ik best wel zonder bril door het leven kan. Of – hooguit – met een leesbril. Sinds dinsdag heb ik mijn bril niet meer opgehad. Mijn leesbrilletje van de HEMA met 2.0 voldoet prima voor lees-, pc en kluswerkzaamheden. Die sterkte is overigens in mijn ‘oude’ bril 2.75 en 3.25! Kortom,Volzicht biedt perspectief!

Johan van de Ruit

www.totalhealth.eu

Ik was erg blij met de workshop. Ik heb zo’n 20 jaar geleden ogentraining gedaan en mijn ogen destijds met 2 tot 3 punten verbeterd. verder dan -3.00 en -3.50 ben ik echter niet gekomen. Vorig jaar juni (2012) ben ik geopereerd aan mijn linkeroog vanwege een reuzenscheur in mijn netvlies. De operatie is gelukkig heel heel goed gegaan (daar ben ik ze erg dankbaar voor). De opmerking van het ziekenhuis was echter gegarandeerd 100% kans op staar. Zij wilden dit direct opereren en een kunstlens plaatsen. Gelukkig niet gedaan. Door goed op mijn ogen te passen en de juiste voedingsmiddelen te nemen, gaan mijn ogen langzaam vooruit en nog geen spoor van staar. Natuurlijk heb ik heel internet afgesurfed, om nog meer te vinden over het verbeteren van mijn ogen. Zo kwam ik ook bij Volzicht. Mooi is dat Karin al het beste van het beste op een rijtje heeft gezet en dat op een rustige en zekere wijze met zachte oefeningen weet over te brengen. Ik draag nu alleen nog een bril als ik moet autorijden in het donker. Met dagelijks de eenvoudige oefeningen en de juiste zorg denk ik op den duur mijn bril helemaal niet meer nodig te hebben.
Johan van de Ruit (61 jaar)

Ria Huisman

Ik vond het een fijne avond vorige week in Driebergen. Het heeft me weer geinspireerd om veel meer zonder bril te lopen en te fietsen en vooral onderweg ergens naar toe doe ik hem af en ervaar hoe zalig het is zonder bril. Daarna zie ik met bril ook weer veel fijner,dus ik blijf de combinatie maken. Ook met blote voeten op mijn grastapijtje is heerlijk. Direct beter zicht. En de rasterbril is ook fijn. Ik had wel meer oefeningen willen doen op die avond. Er zijn er zoveel die leuk zijn en zinvol. Maar ik begrijp wel dat jij daar vooral de cursussen voor wilt gebruiken. Voor mij is de theorie al gesneden koek en mijn ogen waren hard toe aan wat ontspanning. Ik doe het nu uit mezelf weer veel meer en dat moet ook. Het is heerlijk om te doen. Heel veel succes weer met je cursussen hoor! Als je nog eens een vakantieweekje organiseert zonder bril doe ik misschien wel mee. Hartelijke groet, Ria

Esther Janssen

Esther Janssenwww.hetatelier-amsterdam.nl

Karin is een bevlogen trainster, die vanuit gedegen onderzoek en uitgebreide persoonlijk ervaring
vertelt én laat ervaren over hoe je je ogen kunt trainen om beter te gaan zien. Ja, zelfs als je een bril
of lenzen draagt! Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om de workshop te volgen.

Michiel

De oefeningen die we hebben gedaan heb ik voor mezelf herhaald en ik ga daar beter van zien. Dit is zeker zo bij het zwaaien. Waar ik blij van wordt is het gevoel meer diepte te zien, dit is erg ontspannen en ruimtelijk. Als ik bij dat gevoel blijft wordt het beeld ook vanzelf scherper.

Sonja Oosterhuis

Hoi Karin,
Dank inmiddels voor al een helboel dingen die ik van je ontvangen heb.
Zoals ‘7 tips om goed te gaan zien’ en andere waardevolle informatie.

Vooral na de workshop van afgelopen vrijdag oefen ik nu dagelijks met ‘lucht happen’, palmeren, zwaaien met de armen
en vooral ook met veel mijn bril niet op te zetten.
Wat ik je terug wil geven van je workshop:
Ik heb er van genoten.
De ontspannen wijze waarop je theorie uitlegt en verklaart wat de ogen voor ons doen en hoe wij ons zicht verliezen door
verkeerde informatie en producten die ons ‘deskundig’ worden aangeraden, geeft helderheid en is bruikbaar.
Je vertelt en geeft voorbeelden vanuit je hart; dat is voelbaar en prettig.
( ik heb al veel workshops meegemaakt waar de cursusleider zó nadrukkelijk en ‘overtuigend’ bezig zijn dat het ongeloofwaardig wordt…).
Heel mooi om mee te maken hoe krachtig en ook zacht je manier van overdracht is.

Erwin van Lun

Erwin van Lunwww.erwinvanlun.com

“Karin laat je zien en voelen hoe kinderlijk eenvoudig een oog eigenlijk is. Als je er lief voor bent, dan heb je er je hele leven plezier van”

Laura, student 22 jaar:

De afgelopen paar jaar was mijn brillenhaat steeds meer gegroeid. Ik haatte het gevoel op mijn neus, het feit dat ik niet verschillende monturen kon nemen omdat dat te duur was, dat mensen me altijd zagen met bril en dat ik er op verkleedfeestjes altijd raar uitzag (namelijk in outfit + zwarte nerdenbril), behalve als ik me natuurlijk verkleedde als juffrouw of nerd. Ook dacht ik steeds: ik kan bepaalde sporten niet doen: kickboksen, hockey enz.. dat is allemaal niet echt verstandig met bril. Terwijl ik niet eens echt graag een dergelijk sport wilde doen! 
Aan de andere kant vond ik mijn bril hip en zag ik geen andere manier om goed te zien, dus deed ik mijn bril geen seconde af. Als ik mijn bril schoonmaakte deed ik dat heel snel, zodat niemand zou zeggen: “Oh, je ziet er veel leuker uit zonder bril!” 
Bovendien had ik last van mijn rechteroog, sinds ik daar een ooginfectie aan had gehad, nu bijna twee-en-een-half jaar geleden.
Sinds ik mijn bril heb afgezet na jouw workshop merk ik dat ik veel minder last heb van mijn oog en dat al die piekergedachten over mijn bril als sneeuw voor de zon verdwenen. 
Ik leerde bij je workshop dat er spanning werd vastgezet achter mijn ogen en ik trok zelf de conclusie dat die spanning mijn piekergedachten verergerde. 
Nu ben ik veel ontspannender. Ik let een stuk minder op wat mensen van me denken. Ik ben nu meer mens. Dit ben ik en daarmee klaar.
Ik ben er nog lang niet, maar ik heb er erg veel zin in. Ik denk dat dit naast goed voor mijn ogen ook goed voor mijn ontwikkeling gaat zijn. 
Dankjewel!

Natasja Boons:

www.babochka.nl

WorkshopIk heb de workshop Moeiteloos kijken bij Karin gevolgd. Ik vond het echt enorm verhelderend. De wereld van de ogen heb ik als een wereld op zich ervaren. Alsof ze wakker werden uit een lange slaap. Weer aangesproken werden op hun natuurlijke staat. alsof mijn lenzen ze in een conditie gehouden hebben die slaapverwekkend was en ze niet meer uitgenodigd heeft iets te betekenen. Een wereld aan informatie/spanning kwam vrij, opgeslagen in mijn ogen. De ontspanningsoefening hebben ook echt tot ontspanning geleid. Ik ervaardde mijn ogen totaal ander voor en na de cursus. Een echte aanrader. De kennis en ervaring van Karin op dit gebied maken haar een echt vakvrouw, met humor en zachtheid.

Zonder naam:

Ongeveer een maand geleden heb ik de introductie avond bij je gedaan en ik wil je vertellen dat er een wereld voor me open is gegaan.
Ik wil het niet op je website schrijven omdat ik niet wil dat ‘ik’ op internet rondzweef maar je missie is wat mij betreft geslaagd.
Ik kwam vanwege de pijn aan mijn ogen, daar wilde ik vanaf.
Nu, na nauwelijks meer een bril  gedragen te hebben, heb ik geen pijn meer, geen absurd droge ogen meer.
Ik draag een zwakkere bril in het verkeer en heb bij mijn opticien gewoon gevraagd of hij mij van mijn bril af wil helpen.
Ik krijg nu 70% zicht glazen, 38 euro per stuk.
Ipv de 395 per stuk ivm cilinder, glas, ontspiegeld en multi focaal.
Via internet heb ik een rasterbril aangeschaft en dat werkt ook.
Verder is jouw oogmeditatie cd geweldig. Soms heb ik nog wel veel spanning op mijn ogen of hoofdpijn maar dan heel rustig je cd luisteren lost dat op.

Maud van der Linden:

Ik heb de workshop moeiteloos kijken als een fijne avond ervaren. Ik zet wat vaker de bril af en doe door de dag heen oefeningen voor de ogen. Hartelijk dank dat je dit met ons wilde delen.

Anet van Iersel:

Wat was ik verrast en blij toen ik door
De rasterbril keek en opeens zicht had!
Dus het is mogelijk !!!!!!
Ik wil hier absoluut mee verder.
Nav deze lezing ben ik gaan goochelen en kwam allerlei
Interessante artikelen tegen.
Ik wil je heel hartelijk bedanken.
Je hebt mijn ogen geopend …..!

Annie Krouweel:

Ik ben niet brildragend ben en kan ook nog goed lezen zonder bril.
Dat ik toch naar de avond ben gekomen was omdat ik voor mijn gevoel een begin van staar heb aan een oog.
Het was interessant om te horen dat door ontspanningsoefeningen dit misschien wel is op te lossen en dat ga ik dan ook zeker proberen.
ik vond het een bijzonder leerzame avond en je legde het allemaal duidelijk en goed uit.
Ook was het nieuw voor me dat een bril eigenlijk eerder slecht dan goed was voor de ogen, maar jouw uitleg heeft me er van overtuigd.
Reden genoeg voor mij om nog niet naar de dokter te gaan om naar mijn oog te laten kijken en zijn mening te vragen.
De rasterbril heb ik thuis al enkele malen uitgeprobeerd, voor de pc en met tv kijken.
Bij de tv merkte ik dat het beeld scherper was en dat ik de letters beter kon lezen, terwijl die anders wat vager zijn.
Bij de pc merk ik dat ik met de rasterbril op niet meer met samengeknepen ogen zit te kijken maar mijn ogen gewoon goed open heb.En dat het veel rustiger is voor mijn ogen om dan te kijken naar het beeld.
Dus, zeer de moeite waard, deze avond

Charlotte van der Velde:

Hoi Karin, ik vond het ook een hele leuke en inspirerende avond. Probeer zo min mogelijk mijn bril te dragen en ben met een oude bril met een mindere sterkte naar de opticien gegaan. Het is net of mijn huidige bril al te sterk is. Ik zie er nog wel scherp door, maar het doet pijn aan mijn ogen om ermee te kijken, die oude glazen zijn veel zachter.

Ook probeer ik jouw oefeningen iedere dag te doen en kijken door die gaatjesbril is een sensatie :).

Ervaar het zelf

Wil je ook verrast worden, wil je voelen hoe het is met ontspannen ogen te kijken. Wil je ook goed gaan zorgen voor jouw ogen. Zijn jouw ogen kostbaar bezit, waar je nu eindelijk aandacht aan wilt besteden. Wil je ervaren hoe jouw ogen zien als ze ontspannen zijn. Verwen jouw ogen tijdens de workshop Moeiteloos kijken zonder bril.

Schrijf je nu in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *