Over Geny

Mijn naam is Geny Wuestman

Ik ben getrouwd met Rob, heb drie volwassen kinderen en woon in Gouda.

Mijn passies zijn dansen, schilderen, telkens iets nieuws verzinnen en mensen samen brengen.

Mijn missie is het bij dragen aan een gelukkiger leven. Dit doe ik door op allerlei manieren mensen met elkaar in contact te brengen, te laten ervaren dat ze zelf oké zijn en dat ze gewoon zichzelf kunnen zijn met anderen. Mijn ervaring en expertise als ontwerper, workshopleider bij netwerk en single-evenementen en vooral ook mijn werk als Biodanzadocent hebben gezorgd voor een enorme gereedschapskist met tools die ik naar harte lust inzet.

Creativiteit vormt een rode draad in mijn leven. Als kind al had ik veel fantasie en bedacht ik verhaaltjes, toneelstukjes en poppenkastvoorstellingen, inclusief de decors, aankleding en kostuums. Ik volgde verschillende creatieve opleidingen waaronder de Hoge school van Kunsten in Utrecht. In de jaren tachtig werkte ik met peuters en als ontwerper en etaleur. In de jaren negentig begon ik met het ontwerpen van kindertraktaties, feestjes, verkleedkleren en hapjes en het schrijven van boeken onder de naam Geny Soeteman. Op www.genytrakteert.nl kun je nog veel van mijn creaties vinden en bestellen. In de eerste tien jaren van deze eeuw ontwikkelde ik daarnaast allerlei workshop concepten van netwerkworkhops tot smulspeeddates. Bijna al deze vormen van creativiteit kwamen voort uit mijn hoofd, door me als het ware te openen en nieuwe verbindingen te leggen.

Ik heb in al die jaren ook geschilderd en gedanst. Deze bezigheden waren en zijn expressiever, meer vanuit mijn gevoel.

Inmiddels was ik gescheiden van de vader van mijn kinderen. Ik was een sterke vrouw die voor mijn kinderen zorgde en hard werkte, maar ik hunkerde ook naar liefde en zocht die buiten mezelf. Dat zorgde ervoor dat ik relaties belandde die niet gezond voor mij waren. Ik ging daarvoor over mijn grenzen en cijferde mezelf weg.

Mijn leven kreeg een nieuwe wending toen ik biodanza ging doen. Door tijdens de biodanzalessen de muziek naar binnen te laten komen en de dans vanuit mijn lichaam op een natuurlijke manier te laten ontstaan kwam ik dichter bij mezelf, werd ik authentieker. Door het contact met anderen leerde ik mezelf kennen en waarderen en mijn grenzen kennen en bewaken. Ik ging van mezelf houden en kreeg meer vertrouwen in mijn medemensen. Ik ging mijn leven creëren zoals ik werkelijk wil. Ik ontmoette mijn echtgenoot Rob en leid nu een gelukkig leven met hem. Ik doe het werk wat ik het liefste doe: biodanza geven en mensen helpen om ook een gelukkiger leven te leiden. Mijn eigen leven is nu mijn grootste kunstwerk.

Meer over mijn workshops

Ik ben gefascineerd door het werken met mensen en ik vind het heerlijk om te doen. Behalve mijn toewijding aan alles wat ik uit mijn verrijkende leerschool zelf heb ontvangen zijn daarbij nog twee zaken belangrijk: een veilige omgeving waarin mensen echt zichzelf kunnen zijn en een holistische aanpak. Alles hangt met elkaar samen. Niemand hoeft het alleen te doen en iedereen is van betekenis.

Kracht

Zo laat ik ervaren hoe je door contact te maken met het lichaam en gevoel steviger in je schoenen komt te staan. Het gevolg daarvan is dat identiteit, eigenwaarde en authenticiteit sterker worden. Mensen die oprecht zichzelf durven zijn, krijgen meer voor elkaar en staan bewuster in het leven.

Creativiteit

Door speelse uitnodigingen en inspirerende uitdagingen stimuleer ik om buiten de gebaande paden te onderzoeken welke mogelijkheden zich daar aandienen. Dat leidt er toe dat mensen anders gaan kijken en denken. Daardoor vallen blokkades weg en dienen nieuwe opties zich aan. Er ontstaat letterlijk ruimte voor nieuwe hulpbronnen. Je kunt je voorstellen dat dit sterk bijdraagt aan het vermogen om je privé en werkleven helemaal in te richten op de manier die jij wilt.

Contact

Door het faciliteren van aangename, gelijkwaardige en ongedwongen ontmoetingen leer ik deelnemers om verbindingen te maken. Verbinding begint in je eigen kern en dat is precies wat dan wordt gestimuleerd. Wie dat voor elkaar heeft zal moeiteloos het contact aangaan met mensen of instanties in het maatschappelijk verkeer. Of het nu gaat om de buurvrouw, een familielid, een recruiter of collega.

Het is, kortom, mijn ambitie om mensen meer vitaliteit, compleetheid en levensvreugde te laten ervaren en daar zijn mijn workshops dan ook altijd op gericht.