Gember workshop

Workshop Relaxte energie boost met gember op je lijf

winterboost met gember 13 feb

Relax op deze leerzame verwenavond terwijl je je nierenergie oplaadt

Donderdag 13 februari 2014

In de winter doet de natuur het rustig aan om zich voor te bereiden op de lente. Wij mensen gaan meestal gewoon door in het hoge tempo dat we gewend zijn. Gun jezelf een heerlijk ontspannende avond waarbij je onder meer door middel van gemberkompressen je nierenergie een geweldige boost kunt geven.

De avond begint met een warm welkom met koffie/thee. Daarna deelt Ems Peters haar kennis over de eeuwenoude Chinese elementenleer en de rol die gember daarin speelt.  Ook laat ze ons speciale Do-in rek- en strekoefeningen voor de winter doen, waardoor ons lichaam niet alleen losser, maar ook ontvankelijker voor de gember wordt.  Na de pauze met lekkernij leren we masseren met gemberolie (in tweetallen) om met name onze  knieën en enkels eens lekker te verwennen. Een gemberkompres, aangelegd  op  het niergebied maakt de avond compleet. Het kompres zorgt er voor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en er een weldadige warmte in onze nieren doordringt. Na deze avond voel je je verwarmd en verkwikt en kun je de winter aan!

Tijd:        19.30 uur (inloop 19.00 uur) – 22.30 uur

Locatie:           De Balzaal Gouda, PWA kazerne, Groen van Prinstersingel 44 Gouda

meer info:        www.debalzaal.nl/gember-workshop

Kosten:           30 euro (inclusief drankjes, lekkernij , massageolie, gemberwortelextract en kompres)

Zelf meenemen: twee handdoeken, yoga-matje, fleece dekentje, warme sokken, ‘zorgzame handen’.

Opgeven en vragen: Stuur een e-mail naar  vitaal.verhaal@gmail.com of info@dansenleef.nl of bel 06 – 4422 7148

Tip: De workshop is ook heel geschikt om samen met je partner of vriendin te doen of cadeau te geven aan iemand anders.

 Waarom gember?

Gember is een kruid met verwarmende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt bij kouklachten en stagnaties in het lichaam. Je kunt gember gebruiken in massage-olie en kompressen of deze heerlijk verwerken in gerechten en er thee van zetten.

Gemberolie stimuleert en verwarmt je lichaam en afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd. Bovendien ga je met de gemberolie alle kouklachten te lijf, van de onderbuik en de onderrug tot in de puntjes van je tenen!  De technieken die we gebruiken zijn in deze kille tijd een uitmuntende manier om de nier(oer)energie aan te vullen. Uit de nieren komt de energie die je nodig hebt om gezond te functioneren vandaan. Vooral veel klachten in de onderbuik en onderrug zullen op deze dag verminderen of zelfs verdwijnen.

Ems Peters

Ems Peters is personal trainer en adviseur gezondheidsmanagement en  leefstijl programma’s voor mens en bedrijf. Daarnaast  verzorgt zij workshops Shiatsu, Do-In, blessurepreventie en vitaliteit.

 

 

 

Gember workshop met Ems Peters Gember workshop met Ems Peters

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *