Liefdes labyrint

Klein stukje labyrint in de kazerne van liefde

Klein stukje labyrint in de kazerne van liefde

28 september 10u00 – 17u45 uur

1 kaartje a € 5,- voor één of twee personen inclusief 1 labyrintsteen.

Doorloop samen het liefdes labyrint dat  MP Welters deze dag speciaal in De kazerne van Liefde maakt! Het wordt een bijzonder en uniek labyrint.

 

Labyrint introductie

Labyrinten zijn zeer oude patronen, de eerste afbeeldingen of vindplaatsen zijn al ruim 2000 jaar oud. Labyrinten worden vaak verward met doolhoven. Een doolhof is een dwaalweg, je kunt dus in een doolhof verdwalen omdat er kruisingen zijn, splitsingen en doodlopende paden. Een labyrint kent slechts één weg/pad, en de ingang is tegelijkertijd uitgang. Het doel van het lopen van een labyrint is maar het midden te gaan, en weer terug, het doel van een doolhof is het midden te vinden, en daarna de uitgang.

In veel culturen en religies vinden we verwijzingen naar de rituele, symbolische of mystieke rol die labyrinten spelen, doolhoven worden daarentegen vooral gebruikt als spel en tijdverdrijf.

 

Symboliek

Een labyrint wordt vaak symbolisch geduid als een levensweg. En omdat elk symbool voor ieder mens een aangrijpingspunt diep van binnen heeft, spreken symbolen iedereen verschillende aspecten  of gevoelens aan.  Tijdens het lopen van een labyrint kun je ontspannen, mediteren of bidden. In sommige kerken vind je vloer- of tegellabyrinten die een pelgrimstocht uitbeelden.

MP Welters over het liefdeslabyrint op 28 september tijdens de Alles is Liefde dag in De Kazerne van liefde!

Vorm en betekenis

Door de kronkelende ommegangen, de keerpunten die soms links- en soms rechtsom draaien is de reis door een labyrint soms moeilijk te overzien. De meeste labyrinten zijn rond, maar er bestaan ook vierkante of langgerekte ontwerpen. Omdat je niet hoeft na te denken over de weg die je gaat, zorgt het lopen in een labyrint ervoor dat je ontspant, je gedachtes lichter worden en dat je dichter bij je gevoel en intuitie komt.

 

Een labyrint nodigt uit om te ontspannen, te spelen, los te laten en om te vinden en vooral om contact te maken met jezelf (en de anderen). Er zijn allerlei oefeningen, en speelse manieren om met groepen een labyrint te gebruiken, en je ziet met kinderen dat er vaak weinig uitleg nodig is om een spel uit te voeren.

lab berckt voorjaar 2013  door MP Welters

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *